Björn Rosenström

Björn Rosenström

Lördag 23:15
Konserthallen

Björn Rosenström, uppvuxen i Sävedalen i Partille utanför Göteborg, är den folkkära artisten och låtskrivaren som gett oss klassiker som ”En gång är ingen gång”, ”Gunilla”, ”Hultsfredsfestivalen” och ”Het”. ”Raggarrock, Pojkarna Som Busar”, hans mest kända låt som inte kan ha undgått någon, har i dagsläget imponerande 14,8 miljoner streams på Spotify. Tillsammans med Det jävla bandet turnerar han numera runt om i norden och förgyller tillvaron för folk och fä.

Björns karriär tog fart då han studerade juridik mellan 1991 och 1996 – han blev snabbt känd på högskolan för sina ironiska och humoristiska visor som han framförde på gitarr på olika fester och studentpubar. Han säger själv att han är den personen som gillar att studera andra, speciellt i pubmiljöer bland fulla människor, där han själv är nykter.

När Björn Rosenström var klar med studierna 1996, gick han till en skivstudio tillsammans med sin bror Jonas Rosenström och började spela in plattan ”Låtar Som Är Så Där”. Skivan tog bara en och en halv dag att göra och Björn tryckte upp den i 1000 exemplar. Dessa sålde han sedan i sin gamla högskolas pub och bokhandel.

När Border Music i Göteborg började distribuera plattan till skivbutiker i slutet av 1997 såldes plattan utan marknadsföring i 110 000 exemplar och låg som bäst 6:a på den svenska försäljningslistan. 2015 kom det senaste albumet ”Tuff Pipa”, där vi hittar nya klassiker som ”Ralf” och ”Chilinötter och braj”.

Det jävla bandet består idag av Björns andra bror Markus Netterlid på trummor, Johan Strömberg på bas/sång, Fredrik Lidin på gitarr/mandolin/sång, Pär Edwardsson på gitarr/klaviatur/sång och Håkan Svensson på gitarr/sång.

Hemsida | Spotify | Instagram | Facebook | Youtube