Steso Songs

Steso Songs

Lördag 21:30
Pubscenen

Hultsfreds popdrottning, Steso Songs, är expert på att trollbinda med sin självutlämnande och sorgliga musik. Samtidigt får hon oss att småskratta av den mörka, tragikomiska humorn som genomsyrar låttexterna.   2010 släppte Karolina Stenström, som hon egentligen heter, debutalbumet ”Now It’s Dark”, även om du kanske redan hade koll på henne tidigare i form av andra musikaliska konstellationer så som duon Psykakuten, tillsammans med Henrik Svensson, eller i bandet Alien She. 2006 agerade hon även förband åt Marit Bergman.

”Now It’s Dark” tog sju år att slutföra och det har tagit åtta år att göra uppföljaren, men i vår kommer äntligen den andra Steso Songs-fullängdaren ”Let The Darkness Down” ut på vinylDen brutalt vackra singeln ”Time To Leave” var det första smakprovet och den kändes som ytterligare ett bevis på att Steso Songs är och förblir en av de bästa låtskrivarna vi har i Sverige. Den andra singeln från skivan ”Plz Don’t Love Me More” släpptes lagom till Alla Hjärtans Dag och är en låt om kärlek, självhat och anknytningsproblem. Överlag så handlar nya skivan mycket om att bo i Hultsfred och just Riksväg 34 har blivit något av ett återkommande tema. Vi garanterar att spelningen på Majdagarna och hemmaplan kommer att bli något utöver det vanliga.

Tumblr | InstagramFacebook | SpotifySoundcloud